U zasedi ubijeno 12 vojnika

BOGOTA, 22. maja 2012. (Beta-AFP) - Najmanje 12 kolumbijskih vojnika je ubijeno, a četvorica su povredjena, u zasedi koju su pripadnici gerilske grupe Fark (FARC) u ponedeljak postavili na severu Kolumbije, kod granice sa Venecuelom, saopštile su lokalne vlasti.

"Nažalost, dobili smo izveštaj o 12 poginulih vojnika i četvorici ranjenih", rekao je Justi Marija Lopes, predstavnik službe bezbednosti u Maikau, glavnom gradu oblasti La Gvahira.

Napad se dogodio u planinskoj oblasti Periha.

"Slučaj istražuju regionalne i savezne vlasti. Ne isključujemo mogućnost da je bilo žrtava i medju gerilcima", kazao je Lopes.

Kolumbijsko vazduhoplovstvo saopštilo je da su borbeni avioni učestvovali u "neutralizaciji zone sukoba do povratka u normalu".

Predsednik Venecuele Ugo Čaves naredio je pojačanje patrola na granici sa Kolumbijom, kako "neka oružana grupa ne bi ušla na venecuelansku teritoriju".

Levičarski gerilci Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (Fark), intenzivirali su ove godine napade na kolumbijske snage bezbednosti u zabačenim delovima zemlje. Prema podacima kolumbijskog ministarstva odbrane, ta najstarija i najveća pobunjenička grupa u Kolumbiji broji oko 9.200 ljudi.

Pogledajte još