Umrla na muževljevom grobu

0

Izbeglica sa Kosova Milanka Dekić (73) posetila je Prištinu gde je umrla pored groba pokojnog muža na pravoslavnom groblju.

Stevan Bajošević, univerzitetski profesor koji je takođe 1999. godine raseljen sa Kosova, rekao je agenciji Beta da je Milanka Dekić umrla juče i da je istog dana posle 16 časova on pregledao preminulu na licu mesta, ali da je mogao samo da konstatuje smrt.

Dekićeva je najverovatnije umrla od stresa, bila je srčani bolesnik i imala je punu torbicu tableta – rekao je Bajošević.

On je dodao da je preminula žena juče poslepodne sa još oko 30 Srba raseljenih iz Prištine došla u taj grad na današnju hramovnu i gradsku slavu Sveti Nikola.

Porodica Dekić je srpska starosedelačka porodica u Prištini, a Milanka je 1999. raseljena u Beograd.

Na ulazu u Prišinu Dekićeva je juče rekla da bi volela da bude sahranjena pored supruga na groblju u Prištini. Kad je stigla na groblje otišla je po vodu za cveće koje je postavila na suprugov grob i tu smo je našli – rekao je Bajošević.

Prema navodima raseljenih Srba, Milanka Dakić je svake godine od izgnanstva 1999. godine obilazila više puta godišnje suprugov grob na pravoslavnom groblju u Prištini.

Dekićeva je bila članica organizacije Kola srpskih sestara u čijoj organizaciji su raseljeni Srbi došli na današnju slavu u Prištinu.

Bajošević je rekao i da će telo preminule žene biti preneto na odeljenje patologije Kliničko-bolničkog centra u Prištini.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.