Parada ponosa 6. oktobra

BEOGRAD, 22. maja 2012. (Beta) - Cela manifestacija "Parada ponosa", tokom koje će pripadnici LGBT populacije nizom manifestacija u Beogradu ukazati na važnost poštovanja njihovih prava, trajaće od 30. septembra do 7. oktobra.

"Ovoga puta nećemo zauzeti ulice na pola sata ili sat već ćemo na osam dana zauzeti čitav grad jer to nama pripada"

"Ovoga puta nećemo zauzeti ulice na pola sata ili sat već ćemo na osam dana zauzeti čitav grad jer to nama pripada", rekao je član Organizacionog odbora Boban Stojanović na konferenciji za novinare.

Ulična šetnja trebalo bi da se održi na već poznatoj trasi - od parka Manjež, Nemanjinom, Ulicom Kneza Miloša i Masarikovom.

Stojanović je ipak ukazao da Srbija još nema novu Vladu i da sa njenim predstavnicima tek treba razgovarati o organizaciji događaja ocenivši da će "sve zavisiti od dogovora i dobre volje onih koji o tome budu odlučivali".

Stojanović je istakao da očekuje da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić doći na Paradu ponosa i podržati LGBT populaciju

On je kazao i da očekuje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić doći na Paradu ponosa i podržati LGBT populaciju podsetivši da je Nikolić ranije izjavio da bi kao predsednik na čelo Parade ponosa stao samo u slučaju opasnosti po bezbednost učesnika.

Pogledajte još