Protest Srba u Mitrovici zbog hapšenja

BEOGRAD, 22. maja 2012. (Beta) - Gradjani severne Kosovske Mitrovice protestovali su i u utorak u tom gradu tražeći oslobadjanje Jovice Miljkovića, koji je uhapšen 17. maja jer je navodno učestvovao u rušenju objekta kosovske policije u severnom delu grada.

Gradjani su, noseći parole i zastave, prošetali od mosta na Ibru do suda u kojem je smešteno Euleksovo pravosudje, gde su se zadržali oko sat.

Oni su nosili zastave Srbije i transparente na kojima je bilo ispisano da traže oslobadjanje Miljkovića, ali i svih Srba sa Kosova koji su uhapšeni i smešteni u zatvore, a nisu počinili nijedno krivično delo.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je novinarima da je predstavnicima EU u njihovom sedištu u tom gradu preneo zahtev gradjana da se Miljkoviću omogući da se brani sa slobode i dodao da će do tad gradjani svakodnevno protestovati.

"Dobio sam obećanje da će zahtev gradjana biti prenet šefu misije Euleksa i očekujem da će odgovor brzo stići u Kosovsku Mitrovicu", kazao je Pantić.

On je rekao da će gradjani svakodnevno protestovati glavnim ulicama Kosovske Mitrovice kao i da u periodu od 11.30 do 13 sati neće raditi trgovinske i zanatske radnje i ugostiteljski objekti u gradu.

Pogledajte još