Drogba potvrdio da napušta Čelsi

"Želim da stavim tačku na sva nagađanja i potvrdim da napuštam Čelsi", rekao je 34-godišnji Drogba, junak finala Lige šampiona protiv Bajerna, u kome je doneo trijumf svom timu.

"Odluka je bila jako teška. Jako sam ponosan na sve što smo postigli, ali pravo je vreme da prihvatim novi izazov. Postigli smo mnogo kao tim i osvojili smo sve moguće trofeje"
, rekao je reprezentativac Obale Slonovače.

Drogba je u finalu Lige šampiona postigao izjednačujući gol u 88. minutu meča i iznudio produžetke, a onda je prilikom izvođenja jedanaesteraca postigao pobednički penal. Za Čelsi je tako odigrao 341 utakmicu i postigao je 157 golova.

"U subotu su svi u klubu i navijači doživeli vrlo poseban trenutak, i vrlo sam zahvalan što sam imao udela u donošenju mnoštva trofeja u ovaj klub, koji mi je bio dom u poslednjih osam godina", rekao je Drogba.

Mediji su nagađali kuda bi Drogba mogao da ode, a najviše se pominjala Kina, u kojoj igra njegov bivši saigrač iz Čelsija Nikola Anelka, u klubu Šangaj Šenhua.

Drogbi ugovor ističe sledećeg meseca. on je sa klubom osvojio tri domaće titule, četiri FA Kupa i dva Liga kupa.

"Didije je mnogo doprineo svim skorašnjim uspesima Čelsija. Bio je vrhunski profesionalac tokom celog boravka ovde i jedan je od prirodnih vođa u našem timu i inspiracija za mnoge mlade"
, rekao je izvršni direktor Ron Gurli.

"Znali smo već neko vreme za ovo, ali niko nije želeo da donosi konačnu odluku zbog finala Lige šampiona. Razgovori su sve vreme bili prijateljski", rekao je funkcioner Čelsija.

Beta

Pogledajte još