Prvi finalisti Evrosonga: Bez Ramba Amadeusa u finalu!

Čast da otvori ovogodišnje takmičenje za najbolju pesmu Evrope - Evrosong pripala je crnogorskom predstavniku Antoniju Pušiću, poznatijem kao Rambo Amadeus, koji izveo kompoziciju "Euro Neuro". Iako je dobio veliki aplauz Rambo nije uspeo da se plasira u finale ovog prestižnog muzičkog takmičenja.

NE PROPUSTI: Željko Joksimović peva "Nije ljubav stvar" na azerbejdžanskom

Najviše pažnje i ovog puta su privukle čuvene Babuške iz Rusije koje su imale zanimljivu koreografiju. Iako su u proseku stare oko 70 godina to im nije smetalo da podignu publiku na noge i izazovu burne ovacije.

Hit Evrosonga: Babuške na prvoj polufinalnoj večeri

Predstavnik Srbije Željko Joksimović izvešće svoju kompoziciju "Nije ljubav stvar" u drugom polufinalu, 24. maja, kada nastupaju i predstavnici Makedonije, Holandije, Malte, Belorusije, Portugala, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške, Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Na prvoj polufinalnoj večeri nastupali su izvođači iz Islanda, Grčke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske.

Deset finalista izabrala je publika i žiri iz zemalja učesnica prvog polufinala, kao i publika i žiri iz Azerbejdžana, Italije i Španije.

Pravo direktnog prolaska u finale, 26. maja, imaju predstavnici "Velike petorke" - Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Španija, Italija i predstavnik zemlje domaćina Evrosonga - Azerbejdžan.

Pokisli irski blizanci dobili zlatnu kartu za finale

Voditelji ovogodišnjeg takmičenja su Lejla Alijev i Nargiz Birk-Petersen, kao i Eldar Gasimov.

Evrosong se prenosi direktno na RTS od 21 čas na programima RTS 1, SAT RTS, Digital i Test HD RTS.

Izvor: K.M. / Novosti

Pogledajte još