Omiljeni citati: Završi film u velikom stilu!

Prohujalo sa vihorom
- Otićiću kući i smisliću način da ga vratim. Konačno, sutra je novi dan - kaže na kraju ovog kultnog filma Skarlet O'Hara misleći na svog Reta Batlera koji svoju veliku završnicu daje citiranom rečenicom "iskreno, draga, nije me briga".

Kazablanka
- Lui, mislim da je ovo je početak jednog divnog prijateljstva - kaže Rik i završava antologijski film prepun čuvenih citata.

King Kong
- Oh, ne! To nisu bili avioni. To je lepotica ubila zver - poslednja je rečenica nakon poznate scene Kongovog pada sa Empajer Stejt Bildinga.

Bulevar sumraka
- Vidiš, ovo je moj život. I uvek će biti! Ne postoji ništa drugo, samo mi, i kamere, i svi ti divni ljudi tamo, u mraku. U redu, gospodine De Mil, spremna sam za krupan plan - kaže Glorija Svanson u ulozi propale glumice Norme Dezmont.

Neki to vole vruće
- Pa, niko nije savršen.
Svi ovo izgovaramo, stalno, ali treba znati da je ovo ipak čuvena rečenica sa kraja jedne divne komedije.

POGLEDAJ: Poslednja scena iz filma "Neki to vole vruće"

Ljubavna priča
- Ljubav je kada ne moraš nikada da kažeš da ti je žao.
Ali Mekgro i Rajan O'Nil su razmenili bezbroj dijaloga nabijenih različitim, intenzivnim emocijama, ali ovaj citat je ostao zauvek.

Paklena pomorandža

- Izlečen sam, nego šta.
Stenli Kjubrik je bio genije, a ovaj film je baš takav. Ovo je rečenica sa kraja filma, ali znamo i sve ostale napamet.



Pivijeva velika avantura

- Idemo? Zar ne želiš da vidiš kraj filma?
- Ne moram da ga vidim, Doti. Živeo sam ga.
Prvi film Tima Bartona koji je prikazan u bioskopima i već kraj koji se do danas citira. S posebnim autorima to tako biva...

Plavi somot
- Čudan je ovo svet, zar ne?
Kultni film Dejvida Linča koji do danas ima pravu vojsku fanova. Čudan je Linč, čudni smo i mi koji ga volimo, a... pa čudan je i ovaj svet. Istina.

POGLEDAJ: Poslednja scena iz filma "Plavi somot"

Povaratak u budućnost
- Putevi? Tamo gde mi idemo nisu nam potrebni putevi - kaže Dok svojim miljenicima Martinu i Dženifer dok se kultni DeLorean sprema na neverovatnu avanturu.

Neka vrsta čudesnog
- Izgledaš dobro dok nosiš moju budućnost.
Divan film Džona Hjuza sa Erikom Stolcom i Meri Stjuart Masterson u glavnim ulogama. Ako postoji neko ko ne voli ovaj film... Da li postoji neko takav?!



Kad jaganjci utihnu

- Zaista bih voleo da možemo duže da ćaskamo, ali stari prijatelj mi dolazi na večeru - kaže dr Hanibal Kanibal Lektor nakon uzbudljive igre mačke i miša sa agenticom Klaris Starling.

Crni labud
- Bilo je savršeno.
Da li je film Darena Aronofskog bio savršen? Diskutabilno je... Ali, ima nešto savršeno u ovakvom završetku filma.

POGLEDAJ: Poslednju scenu iz filma "Planina Broukbek"

Biće krvi
- Gotov sam.
Danijel Dej Luis je glumčina. Način na koji on iznese svaku ulogu, pa i ovu, je čisto majstorstvo. Nije isto kada dve reči kaže on ili neko drugi.

Planina Broukbek
- Džek, kunem se... - još jedna rečenica iz ovog filma od koje vam suze krenu na oči. Sjajan film. Sjajni Džilenhol i Ledžer.

(Hvala sajtu Flavorvire.com na inspiraciji!)

Pogledajte još