Vidovita svinja na EURU

Poljski odgovor 'vidovitoj' hobotnici Paulu, koji je stekao slavu zbog predviđanja rezultata Svetskog prvenstva 2010, biće slon Ćita. Ukrajina će se, međutim, verovatno odlučiti za ogromnu svinju koja voli pivo, ali je pitanje da li će ona moći da podnese medijsku pažnju.

Parada navodno vidovitih životinja pojavljuje se u trenutku kada se ove države spremaju da budu domaćini prestižnog turnira, koji se održava od 8. juna do 1. jula.

Zoološki vrt u poljskom gradu Krakovu odlučio se za temperamentnu 33-godišnju slonicu iz Indije, dok je Ukrajina, u kojoj su komadići svinjskog sala nacionalno jelo, namenila srećniju sudbinu dvogodišnjaku nazvanom Vidoviti krmak.

Svinja voli pivo i prženi krompir, a često brekće od zadovoljstva dok gleda fudbal na televiziji sa svojim vlasnikom, objavila je danas njegova publicistkinja. Njemu, međutim, treba malo treninga za izlazak u javnost.

"Želimo da budemo sigurni da će biti miran, nećemo da se plaši", rekla je portparolka gradske vlasti Kijeva, Svitlana Bovkun.

Direktor zoološkog vrta u Krakovu Jozef Skotnicki rekao je da je Ćita, navodno vidoviti slon, izabrana u odnosu na magarca, papagaja i još jednog slona pošto je tačno predvidela da će Čelsi osvojiti Ligu šampiona.

Ona je to učinila tako što je uzela jabuku iznad grba Čelsija, a onu iznad Bajernovog znaka nije dirala. Taj metod će se koristiti pred svaku utakmicu na turniru.

Beta

Pogledajte još