Hemofarm direktno dostavlja lekove

BEOGRAD , 23. maja 2012. (Beta) - Farmaceustska kompanija Hemofarm iz Vršca saopštila je u sredu da će svoje proizvode direktno dostavljati državnim apotekama, kako bi se približila potrošačima i skratila lanac snabdevanja lekovima.

Takav način poslovanja planiran je i u regionu, što bi trebalo da unapredi distribuciju proizvoda Hemofarma i u zemljama u okruženju.

"Naša namera je da svi naši lekovi, po razumnoj ceni, bezbedno, sigurno i na najbrži način stignu do krajnjih potrošača. Direktna distribucija nam omogućava bolji nadzor nabavke i brže reagovanje u slučajevima smanjenja zaliha", ističe se u saopštenju Hemofarma.

Dodaje se da su pozitivna prva iskustva o direktnoj dostavi lekova apotekama.

Hemofarm je, kako je navedeno, profesionalne resurse i iskustva Štada grupe, u čijem sastavu posluje, prilagodio zahtevima lokalnog tržišta i zakonodavstva.

Hemofram je potvrdio da će, pored uvodjenja novog modela distribucije, nastavititi saradnju i s veledrogerijama i distributerima, koristeći tako više distributivnih kanala istovremeno kako bi obezbedio što bolju snabdevenost tržišta lekovima.

Pogledajte još