Istraga protiv gradonačelnika Ljubljane

LJUBLJANA, 23. maja 2012. (Beta) - Sud u Ljubljani je zvanično pokrenuo istragu protiv gradonačelnika Zorana Jankovića u vreme dok je bio direktor uprave trgovinskog lanca Merkator.

Janković je pod sumnjom da je navodno zloupotrebio položaj kod poslova kupovine lokacije za Merkator Centar u Nišu.

Advokat Aleksander Čeferin rekao je novinarima da u slučaju Jankovića "nema ni traga krivičnog dela" i ceo postupak ocenio kao "oblik političkog pritiska".

List "Delo" u sredu kao "zanimljivost" navodi činjenicu da se pod zahtev za istragu potpisao tužilac Jaka Brezigar, inače sin bivše državne tužiteljke i sadašnje državne sekretarke Barbare Brezigar u ministarstvu unutrašnjih poslova u vladi Janeza Janše.

Ovih dana su u javnost došli i podaci o navodnim nepravilnostima u finansijsko-poslovnim odnosima izmedju gradjevinara sportskog i trgovinskog centra Stožice i preduzeća u vlasti porodice Janković.

Janković je sve optužbe odbacio, a policija je detalje zbog "tajnosti predkrivičnog postupka" odbila da komentariše, ali je saopštila da je predkrivični postupak u toku, da u njemu učestvuje više državnih organa, a sve usmerava specijalizovano državno tužilaštvo.

Pogledajte još