Dan Željka Joksimovića na Evrosongu

Večeras, u 21h, na scenu "Kristalne dvorane" dvorane u Bakuu, u Azerbejdžanu, prvi će izaći srpski predstavnik Željko Joksimović s pesmom "Nije ljubav stvar", koju će izvesti u pratnji "Ad hok orkestra". Direktan prenos možete pratiti na RTS 1.

Kako javljaju "Novosti", atmosfera u srpskom timu je sjajna, a Joksimović je veliki optimista:

- Moja očekivanja su da sigurno prođem u finale, a potom i da se borim za prvo mesto - rekao je, za "Novosti" Joksimović o svojim očekivanjima na Evrosongu 2012.

Večeras, u revijalnom delu, nastupiće i prva srpska pobednica Evrosonga - Marija Šerifović, dok će u petak uveče pevati u najpopularnijem baru azerbejdžanske prestonice "Mamouniji".

Srpski predstavnik, takođe, poručuje da je za visok plasman na ovom takmičenju od velike važnosti podrška naše dijaspore, koja je pomogla uspehu njegove prethodne Evrovizijske pesme "Lane moje".

Jelena Tomašević za "Novosti"

- Verujem u Željkovu pobedu jer ima najbolju pesmu i jedan je od glavnih favorita na „Evrosongu“. Nadam se da će sreća biti na njegovoj strani u četvrtak uveče, ali i u finalu. Držimo mu palčeve svi zajedno.

Nina Radojičić za "Novosti"

- Željko je do sada pokazao koliko je dobar u tome što radi i koliko evrovizijska scena voli njega i njegove pesme. Sigurna sam da će se plasirati u finale i ostvariti visok plasman, ako ne i pobedu. Ima kvalitetnu kompoziciju u njegovom prepoznatljivom stilu, profesionalce na sceni, a i sjajan je pevač. To je recept za pobedu.

Željko je od početka među prvih pet izvođača na kladionicama, a dan uoči druge polufinalne večeri našao se na četvrtom mestu. Ispred njega su Švedska, Rusija i Italija.

Marko Kon za "Novosti"

- Ne mogu biti objektivan jer je reč o mom prijatelju. Navijam svim srcem za njega. Pogledao sam prvo polufinale i smatram da mu niko nije dorastao iz te grupe, a videćemo da li će i u četvrtak uveče biti tako. Osim Željka, izdvaja se Šveđanka Lorin, ali smatram da njegova pesma nema konkurenciju.

Ekstra Nena za "Novosti"

- Konkurencija je izuzetno jaka. Irci bi mogli da pomrse konce glavnim favoritima, jer imaju mnogo iskustva na evrovizijskoj sceni. Željku držim pesnice, jer je „Evrosong“ postao veliki biznis i mislim da će biti mnogo lobiranja i sva je prilika da će to odlučiti pobednika.

Izvor: K.M. / Novosti

Pogledajte još