Liturgijom počelo obeležavanje gradske slave

BEOGRAD, 24. maja 2012. (Beta) - Liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi, koju služi patrijarh Irinej, u četvrtak ujutro počelo je obeležavanje slave Beograda - Spasovdana.

Liturgija, kojoj prisustvuju brojni vernici, počela je u devet časova.

U ulicama oko Vaznesenjske crkve, koja se nalazi u Ulici admirala Geprata, nema parkiranih automobila i sve je spremno za formiranje litije.

Spasovdanska litija formiraće se u 11 časova ispred Vaznesenjske crkve i kreće u 11.30, a proćiće ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, preko Terazija, gde je prvo stajanje, kod Terazijske česme, za molitve za zdravlje Beogradjana.

Litija će svoju trasu nastaviti ulicama Kneza Mihaila, Pariskom i Kneza Sime Markovića, u kojoj će se ispred Saborne crkve zaustaviti za molitve za poštedu od stradanja, za mir i napredak.

Pop Lukinom, Brankovom i ulicom Kraljice Natalije - od Zelenog venca do Dobrinjske i Dobrinjskom, Spasovdanska litija se završava odakle je krenula, ispred Vaznesenjske crkve u čijem dvorištu je treće zasutavljanje za molitve za pokoj duša svim palim junacima Beograda.

Tokom litije i obeležavanja slave Beograda od 11 do 14 sati zatvaraće se za saobraćaj pojedine ulice i kako litija bude prolazila tako će se saobraćajnice na trasi otvarati za saobraćaj.

Pogledajte još