Besplatno na izložbu o Titu na Dan mladosti

0

NOVI SAD, 24. maja 2012. (Beta) – Svi posetioci Muzeja Vojvodine moći će u petak, na nekadašnji Dan mladosti, 25. maj, rodjendan predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, besplatno da pogledaju izložbu "Zlatni album – modne slike predsedničkog para".

NOVI SAD, 24. maja 2012. (Beta) – Svi posetioci Muzeja Vojvodine moći će u petak, na nekadašnji Dan mladosti, 25. maj, rodjendan predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, besplatno da pogledaju izložbu „Zlatni album – modne slike predsedničkog para“.

Reč je o izložbi fotografija pokojnog predsednika bivše Jugoslavije i njegove supruge Jovanke Broz.

„Mole se svi sugradjani koji žele da nam ustupe predmete vezane za vreme koje je obeležio Tito, da posete Muzej Vojvodine u Dunavskoj. Vaše pionirske marame i kape, pionirske i omladinske knjižice, fotografije, dragocen su muzejski materijal“, navodi se u saopštenju za javnost.

Izložba prati stil odevanja bračnog para Broz tokom poseta Jelisejskoj palati u Parizu, britanskoj kraljici Elizabeti, liderima Pokreta nesvrstanih, na modnim revijama, na brodu „Galeb“ i u najvećim svetskim lovištima.

Fotografije su deo zbirke fototeke Muzeja istorije Jugoslavije koja je sastavljena od oko 150.000 fotografija koje prate sva Titova javna pojavljivanja u zemlji i svetu od 1948. do 1980. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.