Danju varjača, noću šipka

Ulaz je zabranjen za muškarce, glasi prvo i jedino pravilo beogradskog Kluba srećnih žena. U inat svim predrasudama kojima su izložene, samouvereno i skoro uglas kažu: došle smo da naučimo ples oko šipke. Među njima ima učiteljica, advokatica, vaspitačica u vrtićima, lekarki, studentkinja, domaćica, a sve ih povezuje ista želja - da imaju vreme samo za sebe.

- Ja sam majka, supruga, radim kao ekonomista u Ministarstvu finansija, domaćica sam. Ali, ja sam i žena. Ovde se baš tako osećam. Ples oko šipke čini da zaboravim sve druge uloge. Suprug je oduševljen i jedva čeka da se vrati s puta, pa da mu pokažem šta sam sve naučila. Postavila sam šipku u stanu i presrećna sam zbog toga. Koleginice me osuđuju, ali to je njihov problem, ja sam zadovoljna žena - ponosno ističe crnokosa polaznica u ranim tridesetim.

Školu je otvorila Mirta Stojković iz Zagreba, kostimografkinja. Njena ljubavna i poslovna priča počinje upravo - plesom oko šipke.

- Čim sam čula za ovaj ples, poželela sam da ga naučim. Prilikom proslave u jednom baru gde je bila šipka, prijatelj je u šali rekao da sam striptizeta. Insistirao je da zaigram i tad me je uočio njegov prijatelj koji mi je isto veče tražio broj telefona. Uvređeno sam ga odbila. Par dana kasnije srela sam ga u pozorištu gde radim. Šokirano je upitao: „Pa zar nisi striptizeta?“, i tako je počeo razgovor... Danas smo u braku, imamo ćerku, a pre nedelju dana dobili smo sina - priča Mirta.

Ples oko šipke, stručno nazvan pol dens, kombinacija je fitnesa, akrobatike i plesa. Na žene, objašnjava instruktorka Milica Begović, utiče u svakom smislu. Osim što je, kaže, zdrav za žensko telo, ovaj ples opušta i daje neverovatno samopouzdanje. U Klubu srećnih žena, sve do jedne su veoma ponosne na svoj izgled, a za šipkom nalikuju plesačicama iz holivudskih filmova.

Ovako to rade profesionalke!

Pogledajte još