Počinje Mikser festival

BEOGRAD, 24. maja 2012. (Beta) - Mikser festival biće otvoren u petak u Beogradu, a na brojnim gradskim lokacijama do 2. juna u različitim umetničkim formama predstaviće se više od 100 autora iz 50 zemalja sveta.

Ovogodišnji Mikser festival fokusiran je na prostor Savamale, a prema najavi organizatora posetiocima će biti predstavljeno 120 projekata iz oblasti ahitekture, urbanizma, vizuelnih umetnosti i dizajna, kao i prateći muzički sadržaji.

Na programu festivala su izložbe "Brisani prostor" u Beogradskoj zadruzi (Karadjordjeva 48), razgovori, debate i radionica "Urbana transformacija" u kojoj će učestvovati 30 svetskih eksperata u preuredjenju urbanih celina poput Savamale.

Na festivalu će biti organizovan ekološki samit na kome će biti formiran prvi regionalni centar "Blu grin drim" (Blue green dream), kao i skup predstavnika svih festivala u regionu koji se bave promocijom kreativnih disciplina.

U zgradi Beogradske zadruge biće priredjene izložbe "Najlepša zgrada", "Dobar, loš, zao - grafoskop" i debata "Razgovori In situ" Marka Jobsta i gostiju iz Londona o odnosu arhitekture, čoveka i performansa.

Pogledajte još