Đoković je fantastičan, ali ja tipujem na Nadala

"Nadal je neverovatan teniser. Ceo meč igra na istom nivou i kada krene ne zaustavlja se. Kada bih sada morao da tipujem na pobednika ovogodišnjeg Rolan Garosa, onda je to Rafa", izjavio je Sampras, navodeći da Španac ima veliko iskustvo na tom turniru i da "samo on dolazi kao pobednik".

"Svi drugi su lovci. Đoković je fantastičan, uostalom, prvi je na svetu, ali verujem da će Nadal ponovo biti ubedljiv na svojoj omiljenoj podlozi. Odmah do njega su Đoković i Federer", ocenio je Amerikanac, koji je osvojio 14 gren slem titula u karijeri, ali nikada nije trijumfovao na Rolan Garosu.

"Ja sam veliki navijač Nadala i Federera i njihovo rivalstvo je strašno, verovatno najveće u istoriji svetskog tenisa. Mislim da Federer može da dobije Nadala samo pod uslovom da odigra bukvalno savršen meč. U svakom drugom slučaju gubi, jer je Nadal prosto neverovatan", rekao je Sapmras i naveo da bi iznenađenje možda mogli da naprave Britanac Endi Marej, Španac David Ferer i Kanađanin Miloš Raonić.

Ovogodišnji gren-slem u Rolan Garosu, na kojem titule brane Kineskinja Na Li i Španac Rafael Nadal, na programu je od 27. maja do 10. juna.

(Tanjug)

Pogledajte još