NADLANU.COM PREDVIĐA: Evrosong osvaja švedska Lejdi Gaga?

Lorine Zineb Noka Talhaoui, poznata po svom umetničkom imenu Loreen, ima 29 godina, rođena je u Stokholmu od roditelja poreklom iz Maroka. Otuda i njen egzotičan izgled koji u kombinaciji sa besprekornim stajlingom je svrstava u definitivno najbolje stilizovane učesnike Evrosonga 2012.

Loreen je muzičku i producentsku karijeru počela 2004. godine izuzetno uspešnim učešćem u švedskom "Idolu" gde je osvojila četvrto mesto. Nakon "Idola", 2005. godine, Loreen je sa grupom Rob'n'Raz izdala singl u regeton stilu "The Snake", a potom postala voditeljka na švedskoj televiziji.

Na švedskom izboru za Pesmu Evrovizije - Melodifestivalen 2011, učestvovala je 2011. sa pesmom "My Heart is Refusing Me", ali je pobedila ove godine sa pesmom apsolutno moderne, svetske produkcije "Euphoria" sa kojom joj predviđamo trijumf na Evrosongu u Bakuu, u Azerbejdžanu.

Zašto je Loreen najverovatnije pobednica Evrosonga 2012?

Pesma "Euphoria" je moderna sa moćnim uticajem pravog švedskog popa koji je Abbu doveo do trijumfa na Evrosongu davnih dana. Ali, ovo je švedski pop za 21. vek! Baš onakav kakav bi "furala" Lejdi Gaga da je iz Švedske. Mnogi učesnici su zaboravili upravo to - 21. vek je! Nismo u devedesetima, davno smo bili "hamperdinkovani", vekovi su iza nas kada su "pevci" na zelenim proplancima s travkom u ustima patili za propalom ljubavlju...

POGLEDAJ: Bat For Lashes na Glastou 2009. godine

Loreen ima sveden, ali veoma atraktivan nastup. Svesna je da izgledom i stilom podseća na Bat For Lashes, a donekle i vokalno prati njen stil. Srećom, publika Evrosonga sigurno ne zna ko je divna Bat For Lashes, tako da je neće upoređivati pri glasanju u subotu, 26. maja.

Poznato je koliko fanova širom sveta imaju The Knife i njihova Karin Dreijer Andersson. Vidljivo je da je Loreen toga veoma svesna, te vešto koketira i sa tim stilom. Naravno, komercijalizuje ga, "evrosongizuje" zapravo, i prilagođava tom "tržištu" (teško nam je da prihvatimo da postoji publika Evrosonga, ovakvog kakav je?!), koje The Knife smatra "alternativom".

Ali, na kraju, nekako, kada se obiđe krug, vratimo se na Lejdi Gagu i njen vajb koji Loreen (s)hvata, spušta na zemlju i, nadajmo se, učestvovanjem na ovakvoj vašarskoj muzičkoj manifestaciji sebi otvara neki ozbiljniji muzički put...

Pogledajte još