Stevanović ponovo gradonačelnik Kragujevca

KRAGUJEVAC, 25. maja 2012. (Beta) - Odbornici novog saziva Skupštine Kragujevca izabrali su u petak Veroljuba Stevanovića za gradonačelnika, što mu je četvrti mandat na toj funkciji.

Na vanrednoj sednici Skupštine grada koja je održana odmah nakon konstitutivne, za Stevanovićev izbor glasalo je 57 od 87 odbornika.

"Ja sam hrišćanin, pravoslavac, a to mnogo znači i mislim da je trenutak da to kažem. Prošli smo kroz jedno teško vreme i pre ove kampanje i u kampanji, čuo sam na svoj račun i nekih drugih ljudi mnogo toga ružnoga i evo, kao čovek koji je sve to čuo, praštam i sve zaboravljam. Sve vas molim da budemo tim", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Kragujevca je apelovao na opozicione stranke da budu konstruktivne, iznose svoje predloge o kojima će se zajednički odlučivati.

Na predlog Stevanovića za zamenika gradonačelnika je izabran Nebojša Zdravković, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Vladajuću koaliciju u Kragujevcu čine Zajedno za Šumadiju-G17 plus, koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija LDP-SPO i Demokratska stranka Srbije.

Pogledajte još