Nastavak ciklusa Književni vodič kroz Beograd

BEOGRAD, 25. maja 2012. (Beta) - Ciklus Književni vodič kroz Beograd počinje u petak, 1. juna, a u novoj sezoni posvećen je piscima Bori Stankoviću, Stevanu Sremcu i Branku Ćopiću, najavio je u petak organizator.

U dvočasovnim besplatnim šetnjama zainteresovanima će biti prestavljena najzanimljivija mesta u Beogradu, vezana za život i rad trojice znamenitih srpskih pisaca.

Posetioci će otkriti kako se Ćopić štitio da ga ne uhapse, gde je Sremac bacao kamen sa ramena, kako je Bora Stanković pevao i druge zaboravljene i nepoznate zanimljivosti iz beogradskog života tih autora.

Šetnja posvećena Bori Stankoviću na programu je u petak, 1. juna, 22. juna i 13. jula, a okupljanje je u Kalemegdanskom parku kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj.

Sa životom Stevana Sremca upoznavanje je predvidjeno 8. i 29. juna i 20. jula, a polazak je u Knez Mihailovoj ulici ispred Likovne galerije Kulturnog centra Beograda.

Upoznavanje sa Beogradom Branka Ćopića je 15. juna i 6. i 27. jula, a okupljanje je kod fontane "Vrelo života" ispred Beogradjanke.

Svake srede u 18.00 sati (od 30. maja do 25. jula) biće organizovane šetnje Tragom Ive Andrića, povodom godine jubileja tog pisca, a okupljanje je ispred spomen muzeja na Andrićevom vencu.

Pogledajte još