Zvezda dobila evro licencu, dug 33 miliona

"Mi smo uradili naš posao, platili smo oko 1,65 miliona evra i završili smo agoniju koja je trajala dve i po godine. Ne mogu da obećam da se ovo neće ponoviti i sledeće sezone jer sledi još jedna godina krize, ali daćemo sve od sebe da se to ne desi", rekao je Stefanović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

"Razlika između nas i klubova u pet najjačih liga koji ne žele da igraju Evropu kupuju skupo, a ne plaćaju, a snaga tih saveza je velika, pa oni nisu uslovljeni od Evropske fudbalske unije", kazao je on i dodao da je ukupan neto dug kluba oko 33 miliona evra.

Stefanović je istakao da Zvezda ovog leta "neće imati spektakularnih dolazaka" i da je cilj da se produže ugovori sadašnjim fudbalerima.

"Moramo biti obazrivi, cilj nam je da produžimo ugovore sa igračima koji su igrali ovu polusezonu. Nećemo da se nadmećemo sa domaćim klubovima koji postavljaju nerealne cene za njihove igrače. Imamo ekipu koja je sazrela i ne treba je nagomilavati skupim igračima. Nećemo dovoditi igrače na brzinu i silu", istakao je Stefanović.

On je rekao da su klubu potrebni napadač, ofanzivni vezni i levi bek, a da je dolaskom Ljube Nenadića iz Radničkog 1923 deo tog posla završen.

Generalni sekretar Zvezde je kazao da Nikola Petković, Boban Bajković, Kadu, Danijel Mihajlović i kapiten Nikola Mikić imaju dozvolu da napuste klub u slučaju dobrih ponuda, a da klub želi da Duško Tošić, Darko Lazović i Evandro ostanu.

Stefanović je kazao da je sadašnji predsednik Vladan Lukić jedini kandidat za tu funkciju na predstojećim izborima jer niko drugi ne sme da se suoči sa mnogobrojnim problemima.

"Ima mnogo šatro legendi kluba koji sve znaju iz kafane. Glasni su, a niko ne sme da se uhvati problema. Lukić je hrabar, nema sujetu koja je često prisutna u sportu. Verujemo u ono što radimo i novi mandat nam ne znači ništa ako ne budemo imali rezultate. Mislim da Zvezda ima svetlu budućnost", rekao je Stefanović.

Beta

Pogledajte još