Duo Taurus oduševio Beogradjane

BEOGRAD, 25. maja 2012. (Beta) - Gitaristi Relja Turudić i Zoran Anić, članovi dua Taurus, oduševili su u petak uveče Beogradjane izvodjenjem savremenih i klasičnih kompozicija izvorno pisanih za druge instrumente, ali i originalnim delima za gitaru.

Na koncertu u Etnografskom muzeju na programu su bili Koncert za lautu Antonija Vivaldija, Dve sonate Domenika Skarlatija, Sonatina Volfganga Amadeusa Mocarta, a poseban utisak ostavila su dela Radamejša Njatalija i kompozicija Entre dos akvas Paka de Lusije.

Taurus duo nastao je u nastojanju dvojice gitarista da tragaju za novim zvukom, a na njihovom repertoaru su dela baroka, klasicizma i savremene muzike.

Anić i Turudić predstavljaju gitaru kao savremen instrument nemerljivih mogućnosti, po bogatstvu zvuka ravan "tradicionalnom" klaviru.

Koncert Dua Taurus održan je u Jugokoncertovom ciklusu Vikend klasika, koji će biti organizovan u maju, junu, septembru, novembru i decembru u Svečanoj sali Skupštine grada, holu Etnografskog muzeja, u Železničkom muzeju u Beogradu i drugim atraktivnim koncertnim prostorima.

Pogledajte još