Ovacije Volodinu i Tangu

BEOGRAD, 25. maja 2012. (Beta) - Beogradska filharmonija i pijanista Aleksej Volodin pod upravom šefa-dirigenta Muhaja Tanga oduševili su u petak uveče publiku u Kolarčevoj zadužbini, a u nedelju i ponedeljak gostuju u Ljubljani i Zagrebu.

Orkestar Beogradske filharmonije nastupio je u punom sastavu, a na programu su bile minijatura "Train Tokata" kineskog kompozitora Juana, Trećim klavirskim koncertom Sergeja Rahmanjinova i Petom simfonijom Petra Čajkovskog.

Koncertima u Beogradu, 27. maja u Ljubljani i 28. maja u Zagrebu, Beogradska filharmonija završiće zajednički regionalni ciklus tri orkestra "Pika-Točka-Tačka" za ovu sezonu.

Projekat regionalne saradnje filharmonija u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu pod nazivom "Pika-Točka-Tačka" inicirali su direktori tri nacionalna orkestra, a podržali predsednici, premijeri, ministri kulture, gradonačelnici i ambasade SAD u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Tri nacionalne filharmonije u okviru redovnih koncertnih sezona imaju poseban program pod nazivom "Pika-Točka-Tačka", u okviru kojeg nastupaju na pet koncerata sa identičnim dirigentima, solistima i programom.

U svakom gradu tri koncerta izvodi matični orkestar, dok su preostala dva gostovanja partnerskih orkestara. Planirano je da saradnja traje najmanje narednih pet godina.

Pogledajte još