Finale Evrosonga

0

BEOGRAD, 26. maja 2012. (Beta) – Predstavnik Srbije na Evrosongu Željko Joksimović učestvovaće u subotu uveče, zajedno s predstavnicima još 25 zemalja u finalu tog takmičenja koje se održava u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, sa pesmom "Nije ljubav stvar".

BEOGRAD, 26. maja 2012. (Beta) – Predstavnik Srbije na Evrosongu Željko Joksimović učestvovaće u subotu uveče, zajedno s predstavnicima još 25 zemalja u finalu tog takmičenja koje se održava u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, sa pesmom „Nije ljubav stvar“.

Joksimović je za pesmu „Nije ljubav stvar“ komponovao i muziku, a autori teksta su Marina Tucaković i Miloš Roganović.

Joksimović je 2004. godine, kao predstavnik Srbije i Crne Gore, s pesmom „Lane moje“, osvojio drugo mesto na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ u Istanbulu. Za Evrosong 2006. godine komponovao je muziku za pesmu „Lejla“, kojom je Hari Varešanović, predstavnik BiH, osvojio treće mesto u Atini.

Finale „Pesme Evrovizije 2012“ u Azerbejdžanu održava se u Kristalnoj dvorani Baku, na obali Kaspijskog jezera. Na ovogodisnjoj Pesmi Evrovizije takmičila su se 42 izvodjača iz isto toliko zemalja.

Kao i ranijih godina, sve one bile su podeljene u dva polufinala, dok su zemlje članice „Velike petorke“ – Italije, Španije, Velike Britanije, Francuske i Nemačke, kao i domaćin Azerbejdžan, direktno ušle u finale.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.