Pešić: Radnički je favorit

"Iako je Radnički favorit u ovoj rundi plej-ofa, ne samo zbog činjenice da ima prednost domaćeg terena već i zbog kvaliteta igre koji su pokazali u Jadranskoj i Super ligi, ipak moram da kažem da sada sve kreće iz početka. Sa njima ove sezone imamo izjednačen skor 2-2, ali reč je o novom, drugačijem sistemu takmičenja", rekao je Pešić za klupski sajt.

Trener crveno-belih je dodao da ima "ogroman respekt prema narednom protivniku i da je to jedna od retkih ekipa u kojoj se vidi uticaj trenera Miroslava Nikolića".

"Nikolić je već treću godinu u Kragujevcu. On je izabrao ekipu i moram da kažem da ima dobar ukus. Spremaćemo se od utakmice do utakmice. U Kragujevcu nije lako dobiti, jer to je vruć teren. Međutim, mi smo uspeli da slavimo, a jednom smo tesno izgubili",
rekao je Pešić.

Zvezdini košarkaši su napravili dobru uvertiru pred početak plej-ofa, pošto su u poslednjem kolu Super lige savladali Kragujevčane sa 87:75.

"Mislim da ne bi trebalo da razmišljamo o pobedi ili porazu već da pokušamo da odigramo kao što smo to činili u poslednje tri utakmice protiv Partizana, Radničkog FMP-a i Radničkog u Pioniru. Ako odigramo na tom nivou ja ću biti srećan bez obzira na rezultat, jer će to značiti da smo napredovali u segmentima u kojima smo zacrtali napredak ove sezone", zaključio je Pešić.

Prvi meč polufinalne serije plej-ofa, koja se igra na dve pobede, Radnički - Crvena zvezda počinje sutra od 19 sati u dvorani Jezero.

Rrevanš meč je na programu u utorak, 29. maja, u dvorani Pionir, a eventualna majstorica zakazana je za 1. jun u Kragujevcu.

(Tanjug)

Pogledajte još