Frajlend u Domu sindikata

Dame su priredile jedan od onih koncerata za koje odmah znate da će biti među najboljima kada se na kraju godine bude podvlačila srta i sabirali utisci.

Četiri fantastične dame, Jelena i Nevena Buča, Nataša Mihajlović i Marija Mirković još uvek nisu objavile dugo očekivani CD „Naš prvi album sa putovanja“ kako se i ovaj, prvi veliki beogradski koncert zvao, nisu imale ni preterano agresivnu reklamu ali im to nije ni bilo neophodno.

Dom sindikata su do poslednjeg mesta ispunile razne generacije, od devojčica do baka i deka i svi su im posle dva i po sata oduševljeno komentarišući dodeljivali razne titule – kraljice, carice...

Frajle su, uz odbro poznate obrade i sjajno prihvaćene sopstvene hitove „Ich Liebe Dich“ i „Štklice“, odsvirane po dva puta, nekoliko autorskih pesama prvi put prezentovale beogradskoj publici a jednu od njih obojile su i njihove gošće i sugrađanke, Studio Alektik.

Zasvirali su i tamburaši, svojevrstan kabare se tako spontano u kafanu pretvorio, a da su sjajne i u parodiji Frajle su potvrdile kada je Jelna Buča postala „Lepa Jeca“ i zapevala već čuveni „hit – „Nikad nisi kući“.

Špekulacije o seksualnim opredeljenjima pojedinih frajli Novosađanke su šarmantno iskoristile da zagolicaju pa je tako obradu hita Tajči „Moj mali je opasan“ gde svaka od njih ima svoj prepev jedne strofe, Nataša ovako završila: „Ja nosim jaknu sa nitnama i pijem pivo bez pene, ne nosim tugu u očima i volim samo....(posle dužeg čekanja) sebeeee“.

Bilo je i crnog humora: „Svi su nam poželeli pred ovaj koncert da bude vatrena atmosfera i da sve karte planu i, eto, šta se desi, požar. Poželite nam sledeći put da se ulaznice dobro PRODAJU“, rekoše Frajle a za dobru prodaju, sudeći po rekaciji publike u Domu sindikata, ne treba nikad da brinu.

Pogledajte još