Cinizam rukovodstva RTV-a

0

NOVI SAD, 28. maja 2012. (Beta) – Predsednik Nacionalnog saveta Madjara Tamaš Korhec ocenio je kao "nečuveni cinizam" činjenicu da se tom nacionalnom savetu ne dozvoljava da ima nadležnosti u upravljanju madjarskim programima Radio-televizije Vojvodine (RTV).

NOVI SAD, 28. maja 2012. (Beta) – Predsednik Nacionalnog saveta Madjara Tamaš Korhec ocenio je kao „nečuveni cinizam“ činjenicu da se tom nacionalnom savetu ne dozvoljava da ima nadležnosti u upravljanju madjarskim programima Radio-televizije Vojvodine (RTV).

Korhec je u autorskom članku za novosadski „Madjar so“ od ponedeljka (Magyar szo) odbacio kritike da bi nadležnosti Nacionalnog saveta Madjara u RTV-u ugrozile nezavisnost madjarskog programa.

„Osećam nečuveni cinizam iza tih argumenata, odnosno pre iza izgovora: kada bih samo znao kakvu to nezavisnost čuvaju neki od Nacionalnog saveta Madjara“, upitao se Korhec.

On je optužio rukovodstvo RTV-a da dve i po godine nakon usvajanja Zakona o nacionalnim savetima manjina „ne haje“ za zakonske odredbe, i u svojim unutrašnjim pravnim aktima i upravljačkoj praksi ne uzima na znanje ovlašćenja Nacionalnog saveta.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.