Buce prkose zgodnim cicama

0

S obzirom da su mediji preplavljeni devojkama idealno izvajanog tela, punačke dame okupile su se oko bloga xojane.com gde u znak protesta protiv opsesije društva mršavim izgledom postavljaju svoje fotografije u bikinijima i odevnim kombinacijama.

One sebe nazivaju „fetbikini“ devojke.
U vreme kada se tela mršavih manekenki smatraju idealnim, punačke dame žele svojim fotografijama da pokažu drugačije.
Gabi Grejg autorka bloga xojane.com postavila je galeriju pod nazivom „fetbikini“ i pozvala devojke i žene koje nemaju kompleks zbog debljine i koje se dobro osećaju u svom telu, da šalju svoje izazovne fotografije.

– Naše društvo je opsednuto mršavim ženama, što vidim po tome kako se svi šokiraju kada se ja sa svojom kilažom pojavim na plaži u kupaćem kostimu. Kao da je zabranjeno da punačke žene obuku bikini – kaže Gabi Grejg.

– Prema bikiniju svi imaju strahopoštovanje, jer moraju da imaju savršeno telo da bi ga nosile. E, pa mi ćemo dokazujemo da to ne mora biti pravilo.Ko je taj ko odlučuje šta je atraktivno, a šta ne? Ako se ja dobro osećam u svom telu, ne vidim zašto bi neko smatrao da je neprimereno da nosim bikini – kategorična je blogerka.

Izvor: Blic Žena

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.