Šveđanke: Euforija za dlakavim pazusima!

Osim što je odnela ubedljivu pobedu na Eurosongu i time obradovala svoje sunarodnike, Lorin je u rodnoj Švedskoj nehotice pokrenula i pravu revoluciju među ženama koje su ponosno počele da pokazuju dlakave pazuhe, piše sajt "24sata.hr" .

Cela priča sa neobrijanim pazusima i feministkinjama je započela još tokom švedskog nacinalnog izbora za pesmu Evrovizije "Melodifestivalen" kada je kamera zabelažila jednu od Lorininh fanova, izvesnu Linu Ehrin, koja je podižući ruke u znak proslave Lorinine pobede, otkrila dlakave pazuhe.

Lavina se pokrenula kada je ta slika osvanula na Facebook-u na kome je za samo nekoliko sati hiljade ljudi reagovalo pretvoriviš sve u burnu raspravu između pristalica i protivnika tzv "natural" izgleda. Nisu izostale ni međusobe uvrede, komentari puni mržnje itd.

Dodatni impuls dala je sama Lorin izjavivši da je i sama pomalo feministkinja:
"Ne vidim razlog zašto bi se žene brijale ispod pazuha. Ne želite sad da vidite moje pazuhe", rekla je Lorin, podržavši tako "dlakavu revoluciju".

I kako to obično biva, aktivisti sa misijom zaštite prava znanog i neznanog, odlučili su da organizuju protest "Povratak dlakama!", tvrdeći da izmišljene norme lepote služe za kontrolu žena. O problemu higijene se tom prilikom nisu izjašnjavali...

Stav ili nemar, tek, videćemo da li će i u kojoj meri zaživeti moda zvana "šiške ispod miške". U to će se svakako uveriti posetioci narednog Eurosonga čiji će domaćin biti Švedska.

Pogledajte još