Radnici MB gasa ispred Ministarstva ekonomije

BEOGRAD, 28. maja 2012. (Beta) - Oko 50 radnika preduzeća za trgovinu naftnim derivatima "MB gas oil" iz Beograda počelo je u ponedeljak protest ispred Ministarstva ekonomije, zahtevajući poništavanje odluke kojom se suvlasniku firme Bojanu Kociću vraća mogućnost odlučivanja.

Radnici tog privatnog preduzeća su ispred zgrade Ministarstva ekonomije Srbije u Bulevaru kralja Aleksandra parkirali pet cisterni za prevoz goriva i tečnog naftnog gasa i zahtevaju da ih primi ministar ekonomije Nebojša Ćirić koji je potpisao tu odluku.

Sekretar sindikata u "MB gas oilu" Nikola Šobić kazao je agenciji Beta da je drugi suvlasnik firme i generalni direktor Mile Brežančić u martu oduzeo Kociću nadležnost odlučivanja, jer je radio protiv interesa kompanije i podneo zahtev za njeno gašenje.

Prema njegovim rečima, ministar ekonomije Ćirić je nakon toga odlukom donetom 10. aprila vratio nadležnosti Kociću.

"Tražimo od ministra da nas primi i poništi tu nezakonitu odluku koja može da dovede do toga da 300 zaposlenih u 'MB gasu' ostane bez radnih mesta i redovnih plata", kazao je Šobić.

Kako je naveo Šobić, "MB gas" uvozi tečni naftni gas iz Rusije, Kazahstana i Ukrajine, ima 22 benzinske pumpe u Srbiji i četiri skladišta, ima i godišnji promet od 130 miliona evra, a mesečno u budžet Srbije uplaćuje 22 miliona dinara za akcize.

(kra)

Pogledajte još