Beogradska filharmonija oduševila i Zagreb

0

ZAGREB, 29. maja 2012. (Beta) – Beogradska filharmonija oduševila je u ponedeljak uveče zagrebačku publiku i ispraćena je ovacijama iz dvorane "Lisinski" , posle prvog gostovanja nakon gotovo trideset godina.

ZAGREB, 29. maja 2012. (Beta) – Beogradska filharmonija oduševila je u ponedeljak uveče zagrebačku publiku i ispraćena je ovacijama iz dvorane „Lisinski“ , posle prvog gostovanja nakon gotovo trideset godina.

Beogradska filharmonija nastupila je u okviru regionalnog ciklusa saradnje sa filharmonijama iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Pod upravom šefa dirigenta Muhaja Tanga gostovao je i svetski poznati pijanista Aleksej Volodin, a Beogradska filharmonija time je završila zajednički ciklus koji nosi naziv „Pika-Točka-Tačka“, za ovu sezonu.

Koncert je otvoren „Train Tokatom“ kineskog kompozitora Liua Juana, a u drugom delu večeri na programu je bila Peta simfonija Petra Iljiča Čajkovskog, te Rahmanjinov Treći klavirski koncert.

Projekat regionalne saradnje filharmonija u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu pod nazivom „Pika-Točka-Tačka“ inicirali su direktori tri nacionalna orkestra, a podržali predsednici, premijeri, ministri kulture, gradonačelnici i ambasade SAD u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.