Da lako položite prijemni ispit

Pripremili smo za vas jednu priču koja važi za sve učesnike svakog od prijemnih ispita. Ako priču budete odmah razumeli gotovo je sigurno da ćete položiti prijemni. Jeste li spremni za priču – evo je:

Igrali se žmurke Njutn, Aristotel i Paskal. Žmuri Aristotel. Paskal se sakrije iza jednog žbuna, a Njutn stane iza Aristotela. Onda nacrta u pesku kvadrat veličine metar puta metar i stane u njegov centar.

Aristotel se okrene i kaže: “A, Njutne, vidim te!” A Njutn će na to: “A ne, ti vidiš Njutna u metru kvadratnom, a to je Paskal!”

Jeste li se nasmejali – u tom slučaju ćete maltene izvesno proći na prijemnom. Za one koji nisu dobro slušali prvu priču, hajde da probamo sa drugom. Evo je:

Teorema o plati kaže da naučnici i inženjeri nikada ne mogu da zarade toliko novca koliko biznismeni i prodavci. Jednačine u ovoj teoremi baziraju se na dva postulata:

prvi kaže “znanje = moć”, a drugi “vreme = novac”. Svako zna da je SNAGA odnosno MOĆ = RAD / VREME. Iz dva postulata i ove formule proizilazi da je ZNANJE = RAD / NOVAC. Iz ovoga lako dobijamo da je NOVAC = RAD / ZNANJE.

Dakle, kada ZNANJE teži nuli - NOVAC teži beskonačnosti, bez obzira na uloženi RAD. Čak i kad je uloženi RAD izuzetno mali.

I obrnuto, kad ZNANJE teži beskonačnosti NOVAC teži nuli čak i kad je uloženi RAD veoma veliki.

Zaključak: Što manje znaš – to više novca zarađuješ!

Ako ste glatko propratili ovu priču, vi imate velike šanse da prođete prijemni.
Ako ste imali problema sa praćenjem ove priče, možda i nećete proći na prijemnom, ali ćete zato jednoga dana imate ogromne količine para...

Dača Kocjan

Pogledajte još