Grčka i ove godine najtraženija

BEOGRAD, 29. maja 2012. (Beta) - Turisti iz Srbije su i ove godine najviše zainteresovani za letovanje u Grčkoj, uprkos ekonomskoj krizi u toj zemlji, objavila je u utorak Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije Juta (YUTA).

Predsednik Upravnog odbora Jute Zoran Arsenić izjavio je na konferenciji za novinare da, prema anketi te organizacije obavljenoj medju oko 11.000 ljudi u Srbiji, oko 64 odsto kaze da će letovati u Grčkoj.

On je rekao da kriza u Grčkoj nije uticala na interesovanje i da je prema informacijama od stranih partnera, situcija na turističkim odredištima stabilna i ne očekuju se problemi.

Ishrana u grčkim letovalištima nije poskupela od prošle godine, a turisti koji su se vratili iz Grčke su zadovoljniji uslugom nego tada i kažu da se Grci trude da zadrže goste, kažu u Juti.

Arsenić je rekao da, medjutim, Grci nisu najavili smanjenje cena, ali postoji mogućnost da će se to desiti do kraja sezone. Agencije iz Srbije će u tom slučaju spustiti cene.

Broj turista koji kaže da će ove godine letovati, veći je za šest odsto nego prošle godine, a uz Grčku, najveće interesovanje je za Tursku (14 odsto), a manje za Španiju (9 odsto), Egipat (5 odsto) i Crnu Goru (3 odsto).

Pogledajte još