Zvezda povratila grb, dug umanjen

BEOGRAD, 29. maja 2012. (Beta) - Košarkaški klub Crvena zvezda ponovo je vlasnik svog grba, a dug je umanjila za oko milion evra, rekao je u utorak novinarima u Beogradu predsednik crveno-belih Nebojša Čović.

Zvezda je imala oko milion evra potraživanja prema firmama Stadluks investments i Stadluks ril estejt, čiji je vlasnik Milan Beko, koji je novinarima rekao da mu je bilo zadovoljstvo da "čuva" grb Zvezde.

Čović je kazao da je ovo umanjivanje duga deo strategije koja je pripremljena kada je sadašnja uprava preuzela klub, avgusta prošle godine.

Čović je kazao da je dug sada smanjen na oko milion i po do dva miliona evra. On je kazao da je u trenutku kada je došao taj dug iznosio oko 15 miliona evra, ali da je smanjen sistematskim radom.

"Radili smo sistematski, a bivši FMP je preuzeo deo tih dugova na sebe. Kroz razne transakcije smo skoro potpuno ovladali finansijama i u najskorije vreme ćemo znati tačan iznos duga. Nismo ovladali sudskim presudama, ali njih sada analiziramo", rekao je Čović.

"Plan je takav da za relativno kratko vreme možemo očekivati deblokade računa. Neke ćerke firme su već pod stečajem, a neke će tek otići", kazao je predsednik Zvezde.

Pogledajte još