Zvezda bolja od Radničkog

Zvezda je do ubedljive pobede u Pioniru došla posle dobre igre u prvom delu meča, kada je stekla veliku prednost. Visoko vođstvo Crveno-beli ostvarili su pred kraj prvog poluvremena kada je Nemanja Nedović pogodio za 15 razlike.

Igrači beogradskog kluba od početka meča imali su precizan šut, a veliku prednost donela im je i odlična igra pod košem protivnika gde su u prvom delu meča zabeležili 10 skokova u napadu, dok je Radnički samo jednom uhvatio loptu pod košem crveno-belih.

U nastavku radnički je uspeo da se vrati u igru i u jednom trenutku približi na samo tri poena razlike pri rezultatu 53:56. Danilo Mijatović u tom delu igre pogodio je tri puta za tri poena, bez promašaja, a precizan je sa distance bio i Bojan Bakić.

Ipak Zvezda je u tim prelomnim trenucima meča uzvratila serijom od 12:0, i do kraja utakmice sigurnom igrom stigla do trijumfa uz podršku oko 6.000 navijača.

Omar Tomas je odigrao odličan meč za crveno-bele postigavši 23 poena, od čega čak tri trojke iz četiri pokušaja, a dve u odlučujućim momentima.

Andreja Milutinović ubacio je 14 poena i uhvatio osam lopti dok je Bojan Popović dao 12 koševa.

Kod Kragujevčana Mijatović i Bakić dali su devet poena, a Miljan Pavković i Stevan Sinkovec po osam.

Odlučujući meč iz koga će se pobednik plasirati u finale igraće se u petak u Kragujevcu.

U drugom polufinalnom duelu Partizan i Vojvodina igraju u Novom Sadu drugi međusobni susret. Crno beli su bili bolji u Beogradu sa 77:67.

Beta

Pogledajte još