Partizan preko Vojvodine do finala

Partizan je u prvoj utakmici ove dve ekipe, pre dva dana u Beogradu, pobedio sa 77:67.

Drugi finalista biće poznat u petak, kada će se u trećoj utakmici polufinala u Kragujevcu od 19.00 sastati Radnički i Crvena zvezda.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Milan Mačvan sa 17 poena, a sledili su ga Miroslav Raduljica sa 12 i Nemanja Bešović i Dragan Milosavljević sa po 11.

Jedan od junaka trijumfa crno-belih bio je i bek Danilo Anđušić, koji je postigao tri trojke iz četiri pokušaja u poslednjoj četvrtini utakmice i meč završio sa devet poena.

Vojvodinu su predvodili Slobodan Dunđerski i Radovan Marković sa po 14 poena.

Domaći košarkaši bolje su počeli meč i prvu četvrtinu završili sa prednošću od pet poena razlike. Crno-beli su potom na startu drugog perioda igre zaigrali agresivnije i serijom 6:0 došli do vođstva 26:25.

Novosađani su se, međutim, "vratili" u meč i kontrolisali utakmicu sve do početka poslednje četvrtine kada je Dušan Kecman trojkom ponovo doveo crno-bele u prednost.

Tada je usledila rezultatska "klackalica" koju je prekinuo Danilo Anđušić sa dve uzastopne trojke i doveo Partizan u prednost koju je beogradski klub sačuvao do kraja utakmice i plasirao se u finale.

Košarkaši Partizana će ove sezone pokušati da po 11. put uzastopno postanu šampioni Srbije.

Beta

Pogledajte još