Prosvetna inspekcija utvrdjuje činjenice o prodaji knjige

0

BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) – Prosvetna inspekcija utvrdiće sve okolnosti u vezi sa prodajom knjige "Kad porastem biću Nole", a posebno će se voditi računa o tome da li je bilo pritisaka na roditelje i djake da kupuju tu knjigu, kazao je u sredu načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) – Prosvetna inspekcija utvrdiće sve okolnosti u vezi sa prodajom knjige „Kad porastem biću Nole“, a posebno će se voditi računa o tome da li je bilo pritisaka na roditelje i djake da kupuju tu knjigu, kazao je u sredu načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

Tmušić je agenciji Beta rekao da je knjiga prodavana u Novom Sadu, pa će na čitavom slučaju raditi i pokrajinska inspekcija.

On je naveo da u školi treba nuditi knjige primerenog sadržaja i da svaki roditelj treba da odluči hoće li kupiti ponudjenu knjigu mimo udžbeničkih sadržaja.

Knjiga o najboljem svetskom teniseru Novaku Djokoviću „Kad porastem biću Nole“, uznemirila je roditelje osnovaca u čijim se školama prodaje, zbog pesme „Ja se kladim na Noleta“. Roditelji smatraju da nije primereno pominjati kladionicu u knjizi za decu i posredno ih pozivati na kockanje.

Baković je odbacio primedbe i naveo da je reč o književnosti koju ne bi trebalo posebno objašnjavati.

Izdavač knjige „Kad porastem biću Nole“ je samostalna izdavačko-propagandna agencija Jabučka gora Mioljke Baković, a cena knjige nije utvrdjena.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.