Mihajlović menja tim za Francuze

"Utakmicu protiv Francuske počeće Brkić, Ivanović, Maksimović, Rajković, Ninkov, Fejsa, Matić, Mladenović, Tadić, Janković i Šćepović. Očekujemo da i će oni biti malo u grču na početku meča, kao njihovi drugovi koji su zaigrali protiv Španije. Dosta je debitanata i novih igrača", kazao je Mihajlović novinarima u Remsu.

On je istakao da je taktika važna, ali da ne igra odlučujuću ulogu.

"Nije toliko važno u kojoj se formaciji igra. Niko nije pobedio zbog taktike, nego je glava najvažnija. Sve ostalo dolazi posle. Svaki trener pravi sistem po karakteristima igrača koje ima, želeći da iskoristi njihove najbolje osobine. Imamo malo vremena, a mnogo posla, pa previše informacija svakog dana serviramo igračima", naveo je selektor Srbije. Mihajlović je priznao da je efikasnost napadača jedna od stvari na kojoj mora ozbiljno da se radi u narednom periodu.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da je mlađim saigračima, pred utakmicu sa Španijom, savetovao da uživaju na terenu.

"Znam da svima njima ovaj izazov mnogo znači, možda još ni nemaju pravi osećaj koliko ih lep susret čeka. Svima nam je san da igramo velike mečeve za reprezentaciju, nadam se da će se pokazati u najlepšem svetlu", istakao je on.

Poslednji put Srbija je protiv Francuske igrala u jesen 2009. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Prijateljska utakmica Francuska - Srbija igra se sutra od 21 sat u Remsu.

(Tanjug)

Pogledajte još