Hipermnezija na Sterijinom pozorju

0

NOVI SAD, 31. maja 2012. (Beta) – U takmičarskoj selekciji medjunarodnog pozorišnog festivala Sterijino pozorje u četvrtak će u Novom Sadu biti odigrana predstava "Hipermnezija" Hartefakt fonda i Bitef teatra, u režiji Selme Spahić.

NOVI SAD, 31. maja 2012. (Beta) – U takmičarskoj selekciji medjunarodnog pozorišnog festivala Sterijino pozorje u četvrtak će u Novom Sadu biti odigrana predstava „Hipermnezija“ Hartefakt fonda i Bitef teatra, u režiji Selme Spahić.

Predstava analizira porodične odnose osmoro mladih ljudi i sve ono što je im je tokom odrastanja prećutano. Govori se o generacijama koji su rodjene u istoj državi u periodu od 1976. do 1986, a danas na istoj teritoriji žive u tri različite zemlje.

Rediteljka Selma Spahić je u predstavi „Hipermnezija“, uz pomoć dokumentarističkog pristupa, kreirala priču o ličnim vidjenjima rata, raspadu bivše Jugoslavije i nacionalnim odnosima, kao i o neraskidivosti privatnog i političkog u takvim okolnostima.

Nemačko pozorište iz Bohuma (Sćauspielhaus Boćum) izvešće reprizu predstave „Nije život bicikl“, u režiji Anzelma Vebera (Anselm Weber) i po tekstu Biljane Srbljanović.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.