Mladićeva odbrana ponovila zahtev za odlaganje procesa

HAG, 31. maja 2012. (Beta) - Odbrana bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, optuženog za genocid nad nesrbima u BiH, u četvrtak je ponovo zatražila da sudjenje Mladiću bude odloženo za šest meseci zato što joj tužilaštvo još nije obelodanilo sve dokaze na šta je po pravilima obavezno.

Raspravno veće zakazalo je iskaz prvog svedoka optužbe za 25. jun, pošto je 16. i 17. maja saslušalo uvodnu reč tužilaštva. Prvo svedočenje prethodno je bilo zakazano za 25. maj, ali je odloženo, na zahtev odbrane zato što joj tužilaštvo nije na vreme dostavilo sav dokazni materijal.

U današnjem podnesku, Mladićevi branioci Branko Lukić i Miodrag Stojanović zatražili su od veća predsedavajućeg Alfonsa Orija (Alphons Orie) da ponovo razmotri svoju odluku o početku sudjenja zato što još nisu dobili sve dokaze koje tužioci nameravaju da upotrebe na početku sudjenja. Kako tvrde, to im je juče potvrdilo i samo tužilaštvo.

Branioci su naznačili i da im je dodatno vreme potrebno i da bi u ogromnom materijalu pronašli dokumente koje mogu da iskoriste u unakrsnom ispitivanju svedoka optužbe.

Pogledajte još