Ništa od prijema Kosova u FIFA

BEOGRAD, 31. maja 2012. (Beta) - Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Svetske i Evropske fudbalske federacije (FIFA i UEFA) potvrdjeno da Kosovo ne može da postane član tih organizacija, pošto nije medjunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija.

"Jasno je ponovljeno da članstvo u fudbalskim organizacijama pripada samo medjunarodno priznatim zemljama od strane Ujedinjenih nacija, a to Kosovo svakako nije. Time je samo potvrdjena odluka sa prošlonedeljne sednice Kongresa FIFA, održane u Budimpešti", navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

Kako se dodaje, članovi delegacije FSS obavestili su nadležne i o "štetnim posledicama po srpski fudbal i ceo region", ako bi se Kosovu dozvolilo da igra prijateljske utakmice.

"Dogovoreno je da predstavnici FIFA, UEFA i FS Srbije nastave sa razgovorima po ovom pitanju u periodu koji je ispred nas, s tim da je najavljeno očekivanje da će konsultacija biti dosta i da će ceo proces dugo trajati", dodaje se u saopštenju.

Sastanku u Nionu, izmedju ostalih, prisustvovali su predsednik FIFA Sef Blater, generalni sekretar te organizacije Žerom Valk, predsednik FSS Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković.

Pogledajte još