Jedno vozilo sa RKS tablama prešlo Končulj

BUJANOVAC, 1. juna 2012. (Beta) - Preko prelaza Končulj, na regionalnom putu Bujanovac-Gnjilane, od ponoći je u centralnu Srbiju sa Kosova ušlo jedno vozilo sa RKS tablicama, a u tom istom periodu nije prošao nijedan automobil sa registarskim oznakama gradova na Kosovu koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako saznaje agencija Beta, na prelazu Končulj je promet vozila, u odnosu na maj, od ponoći smanjen za 40 odsto, a u oba pravca, prema Kosovu i prema centralnoj Srbiji, saobraćaju jedino vozila sa tablicama gradova iz centralne Srbije, uglavnom (BU) Bujanovca i (VR) Vranja.

Kosovske vlasti zapretile su da će od danas oduzimati vozila koja imaju registracije koja izdaje MUP Srbije. Šef pregovaračkog tima Beograda za razgovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je ranije da takva najava nije u skladu sa dogovorima dve strane i da je reč o samovolji Prištine.

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić izjavio je ranije da više od 95 odsto Srba u opštinama Gnjilane, Kosovska Kamenica, Novo Brdo i Vitina imaju (GL) gnjilanske tablice koje izdaje MUP Srbije.

On je kazao da preregistracija vozila na kosovske tablice za Srbe znači i plaćanje takse osiguranja prilikom prelaska administrativnih prelaza ka centralnoj Srbiji od oko 100 evra mesečno, koju do 1.juna vozila sa registracijama MUP-a Srbije nisu plaćala.

Pogledajte još