Hrvati i Irci veruju u čuda

BEOGRAD, 2. juna 2012. (Beta) - Fudbalske reprezentacije Španije i Italije favoriti su u Grupi C za plasman u četvrtfinale predstojećeg Evropskog prvenstva, dok se Hrvatskoj i Republici Irskoj daju veoma male šanse u duelima sa poslednja dva svetska prvaka.

Španci su aktuelni svetski i evropski prvaci, a u Poljskoj i Ukrajini će igrati bez najboljeg strelca u istoriji reprezentacije, Davida Vilje. Napadač Barselone je u januaru polomio nogu i nije uspeo da se oporavi do početka turnira, koji počinje u petak, 1. juna.

Njegov izostanak pokušaće da nadoknade, pre svih, centarfori Čelsija - Fernando Tores i Atletik Bilbaa - Fernando Ljorente.

"Furija" će biti oslabljena i izostankom, takodje povredjenog, kapitena Barselone Karlesa Pujola.

Italija na turnir odlazi uzdrmana privodjenjem i saslušavanjem igrača zbog navodnog nameštanja utakmica, a selektor Čezare Prandeli zbog toga je iz nacionalnog tima izbacio levog beka Domenika Krišita.

U Hrvatskoj uoči turnira vlada veliki optimizam, što najbolje pokazuje izjava selektora Slavena Bilića, koji je ocenio da njegova ekipa ima kvalitet da se bori za trofej najbolje reprezentacije u Evropi. Bilić je selektor Hrvatske postao 2006. godine, a na prošlom Evropskom prvenstvu njegov tim ispao je u četvrtfinalu od Nemačke.

Najmanje šanse u Grupi C za prolaz u četvrtfinale daju se Irskoj, medjutim selektor te reprezentacije Djovani Trapatoni smatra da su "čuda moguća".

Pogledajte još