Mladi u Srbiji prodaju bubrege da bi preživeli

0

Crno tržište na kome se prodaju ljudski organi se poslednjih godina, u vremenu ekonomske krize, sa Dalekog istoka i Južne Amerike preselilo u Evropu, a jedna od zemalja koja je time pogođena je i Srbija, piše "Internešnel herald tribjun" u reportaži o toj temi.

„Siromašni i očajni ljudi prodaju svoje bubrege, koštanu srž ili rožnjače preko interneta, dok bezobzirni trgovci ljudskim organima na tome zaradjuju“, opisuje stanje njujorški dnevnik.
Tekst počinje pričom Pavla Mircova i njegove devojke Danijele iz Kovina, koji su preko interneta ponudili da prodaju svoje bubrege za po 30 hiljada evra.

Oni objašnjavaju da su na to naterani zbog siromaštva, i da, od kada je Pavle izgubio posao u fabrici nije uspeo ponovo da se zaposli, tako da danas njegova porodica jedva preživljava.

List piše da oni žive samo od jednog obroka dnevno i da su naterani da se okrenu prodaji organa.

Do sada su, prema pisanju „Herald tribjuna“ dobili ponudu od jedne žene iz Makedonije od 20 hiljada evra, kao i jednu ponudu iz Nemačke.

Mircov kaže i da se ne plaši eventualne operacije i toga što krši zakon. „Više se plašim da neću imati novca da se staram o svojoj deci“, priča on.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.