Novak na mišiće do četvrtfinala

Đoković je odigrao veoma loše, pogotovo u prva dva seta, ali je uprkos greškama uspeo da se izvuče i posle četiri sata i 18 minuta velike borbe napravi preokret i dođe do osme pobede u isto toliko mečeva protiv Sepija.

Srpski teniser je napravio čak 74 neiznuđene greške, ali, mora se reći i da je Sepi odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Đoković je sjajno otvorio duel, poveo sa 3:0, ali zatim dozvolio Sepiju da se vrati, izjednači na 3:3, zatim da povede 5:4 i iskoristi servis za vođstvo od 1:0 u setovima.

Italijan je prvi oduzeo servis protivniku drugom setu i poveo sa 4:2, servirao za set kod 5:4, ali Đoković je uzvratio i ostao u igri. Posle toga obojica su osvojili svoj servis i otišlo se u tajbrejk, gde se bez minibrejka igralo sve do 6:5 za Sepija, kada je Đoković na set loptu poslao lopticu u mrežu i omogućio Italijanu da povede sa 2:0 u setovima.

Na startu trećeg seta videli smo dva brejka, potom je Novak napravio novi za 3:2, a Sepi uzvratio za 3:3. Srbin je trećim brejkom poveo sa 4:3, zatim konačno osigurao brejk i poveo sa 5:3, da bi u narednom gemu četvrtim brejkom smanjio na 2:1 u setovima.

Početak četvrtog seta bio je identičan prvom, Đoković je poveo sa 3:0, imao priliku za 4:0, ali Sepi se vratio i izjednačio na 3:3. Posle toga obojica su čuvali svoj servis do 6:5, kada je Novak došao do 15:40 i iskoristio prvu set loptu za izjednačenje na 2:2.Đoković je prvi "pretio" u odlučujućem setu, ali pri vođstvu od 1:0 nije iskoristio dve brejk lopte, ali zato jeste narednu, zahvaljujući duploj greški Sepija za prednost od 4:2.

U narednom gemu Sepi je imao brejk loptu, ali nije je iskoristio, što je Novak znao da kazni i povede sa 5:2. Italijan je smanjio na 5:3, ali je potom Đoković na svoj servis došao do velikog trijumfa.Đokovićev rival u četvrtfinalu biće pobednik duela između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Francuza Žoa-Vilfreda Conge.

(Tanjug)

Pogledajte još