Ostaje kazna Maršalu

BEOGRAD, 1. novembra 2008. godine - Košarkašu Cibone Rolu Maršalu potvrđena kazna od 3 meseca zabrane igranja u NLB ligi.

U ponedeljak je KK Ciboni potvrđena kazna  doneta nakon izgreda koji se dogodio na utakmici sa Splitom. Predsednik udruženja klubova NLB lige (ABA) Rado Lorbek potvrdio je zabranu igranja u regionalnom takmičenju Amerikancu Rolu Maršalu u trajanju od 3 meseca.

S obzirom da im kazna nije smanjena kako sto su očekivali, Cibosi su izdali sopštenje u kome su zapretili da će istupiti iz lige. 

U sopštenju koje su potpisali čelni ljudi Cibone predsednik Jelušić, direktor Miličević i sportski direktor Nakić navodi se da postoji razdor na relaciji vlasika lige, tj između Bilića, Lorbeka i Milićevića, Ciboninog direktora.
 
U sopštenju se dalje navodi:
" Košarkaški klub Cibona i dalje ni na koji način ne želi da opravda neprimerene postupke svog igrača Rola Maršala na utakmici Split – Cibona, odnosno iste osuđuje, a igrač će biti kažnjen prema klupskom disciplinskom pravilniku. Nažalost, u svemu vidimo smišljenu akciju usmerenu protiv kluba, budući da će KK Cibona gotovo do kraja sezone NLB lige igrati bez Maršala, što u pitanje dovodi regularnost čitavog takmičenja. 

Ako se nastavi ovakav odnos prema košarkaškom klubu Cibona, razmislićemo o daljnjem egzistiranju u ligi u kojoj su moguće ovakve odluke koje su direktno usmerene protiv našeg kluba."

Pogledajte još