Dali deci imena - Adolf Hitler, Hajnrih Himler, Arijevska Nacija

Za Hita i Deboru Kembel, neonaciste iz gradića Holand, prvi put se čulo 2009. godine kada je jedna poslastičarnica odbila da ukrasi rođendansku tortu za njihovo najstarije dete, Adolfa Hitlera Kembela, koji danas ima šest godina, javlja "Blic".

Ubrzo posle incidenta, Adolfa i još dvoje dece Kembelovih, petogodišnju Džoselin Arijevska Nacija (to joj je ime) i godinu dana starijeg Hajnriha Himlera, Centar za socijalni rad oduzeo je roditeljima. Socijalna služba je preuzela starateljstvo i nad najmlađim detetom, novembra 2011. godine, samo nekoliko sati po rođenju.

Sud je 2010. godine presudio da postoji rizik od zlostavljanja i zanemarivanja na osnovu istorije nasilja u toj porodici, preneo je Ej-Bi-Si njuz. U sudskim dokumentima piše da je Debora Kambel jednom pozvonila na vrata komšijama u strahu od muža koji je pretio da će je ubiti. Zabeleženo je i da je mali Adolf Hitler Kembel pretio pojedinim ljudima da će ih ubiti.

Posle tri godine spora, sud je doneo odluku da Kembelovi ne mogu imati starateljstvo nad decom. Hit Kembel je poslednji put decu video pre oko godinu dana, a sada je razdvojen od supruge.

Pogledajte još