Do bolnice samo taksijem s KS tablicama

0

Srbi u Kosovskom pomoravlju ne usuđuju se posle novih mera kosovske vlade da automobile sa gnjilanskim registracijama koje je izdao MUP Srbije izvezu van svojih dvorišta.

Kako je rekao predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jevtić, to važi i za zdravstvene ustanove koje za prevoz bolesnika do Vranja iznajmljuju taksije.

Kosovska vlada počela je da primenjuje uredbu po kojoj nije dozvoljeno voziti automobile sa registracijama koje izdaje MUP Srbije. Policija Kosova najavila je da će oduzimati takve tablice, ali i automobile, što je izazvalo uznemirenje među kosovskim Srbima.

„Niko se ne usuđuje da izveze automobil sa GL tablicama, čak ni kada su najhitniji slučajevi u pitanju. Ni Zdravstvena ambulanta Kosovska Kamenica, koja je izmeštena u Ranilug, ne sme da koristi svoje vozilo, pa su za pacijenta koji je bio u kritičnom stanju i morao da se hitno prebaci u Vranje iznajmili taksi vozilo sa KS tablicama“, kazao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, u Kosovskom pomoravlju vlada prava pometnja među Srbima koji nikada nisu bili u goroj situaciji nego sada.

KOSOVSKA KAMENICA, 4. juna 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.