Pešić: Možemo da pariramo Partizanu

"Plej-of je došao u pravo vreme za nas, ali ne znam da li ćemo to uspeti da kapitalizujemo. Moramo dobro da se pripremimo i uz pun respekt prema njima, sa mnogo optimizma ulazimo u finale sa Partizanom. U poslednje dve utakmice smo pokazali da možemo sa njima", rekao je Pešić novinarima u Beogradu.

Pešić je kazao da su igrači Crvene zvezde mnogo naučili od Partizanovih igrača.

"Ne bih o favoritima, moramo da se bavimo našom igrom. Oni su bolji, imaju sistem i kontinuitet i duže igraju zajedno. Naši igrači su mnogo učili od Partizana, videli su kako treba da se razvijaju. Igrači su spremni da daju maksimum, pa ko pobedi. Ulaskom u finale nije sve završeno", kazao je Pešić.

Pešić je ocenio da Partizan ne igra isto od kada je trener Vlade Jovanović kao što je to bilo sa Duškom Vujoševićem.

"Jovanović je pokazao da ima karakter i svoj pravac. Zna šta želi, ali nema autoritet koji je Duško godinama gradio. Međutim oni pokušavaju da naprave balans", ocenio je on.

Trener Zvezde je rekao da će neigranje zbog bolesti centra crno-belih Raška Katića neće uticati na igru Partizana.

"Katić je izuzetno dobar igrač koji, ako je zdrav što mu ja želim, može da konkuriše za reprezentaciju i selektor Ivković mora da računa na njega. Međutim, Partizan je sistem koji nikada nije zavisio od jednog igrača", rekao je Pešić.

Trener crveno-belih je dodao da bi voleo da se finalne utakmice igraju u Beogradskoj areni, jer "zbog čega je ona pravljena ako se tu jednog dana neće igrati utakmice Zvezde i Partizana".

Prva utakmica finala igraće se sutra u 20.00 u beogradskoj hali Pionir, a zvanični domaćin je Partizan. Karata neće biti u slobodnoj prodaji, već će važiti samo sezonske ulaznice.

Beta

Pogledajte još