Poljska spremna za fudbalski spektakl

Većina takvih moraće da se zadovolji gledanjem mečeva na velikim video bimovima koji će biti postavljeni na gradskim trgovima.

"Imamo dve oblasti u gradu sa oko 2.000 stolica, a ostali će morati da stoje. Biće šest video bimova u navijačkoj zoni, tako da će svi zainteresovani moći da gledaju", rekao je Sebastijan Mikolajčak, organizator navijačke zone u Varšavi.

Većina hotela u Poljskoj je rasprodala svoje kapacitete, a jedno od rešenja su brodovi, poput onih koji će, na dane utakmica, biti u luci u Gdanjsku. Jedan od takvih brodova ima 880 kabina, a cene se kreće od 150 do 200 evra za noć. "Ostalo nam je još dosta mesta za utakmice Španije sa Republikom Irskom i Hrvatskom", rekao je menadžer broda Marijan Čojanski.

Još originalnije rešenje biće kreveti u hostelu na glavnom gradskom trgu u Vroclavu. Oni će biti smešteni u svojevrsne cevi i koštaće 40 evra za noć. "Svako će na svom mestu imati sijalicu, ventilaciju, udoban dušek i navlaku koju može da spusti kada želi da se odmori ili da ima malo privatnosti", objasnila je predstavnica hostela Agnješka Jaržebovska.

Gužve će biti i prilikom putovanja između četiri poljska grada u kojima će se igrati utakmice EP - Varšave, Vroclava, Gdanjska i Poznanja. Navijačima će automobilom, autobusom, pa i vozom u proseku biti potrebno tri do četiri sata da se prebace iz jednog u drugi grad.

Najbolje rešenje svakako je avion, a Poljaci su u sklopu priprema za EP renovirali aerodrome. "Sve avionske linije funkcionišu, tako da je to definitivno najbrži i najbolji način transporta", rekao je Tomaš Lenart šef odseka za odnose sa mušterijama aerodroma u Vroclavu. Kontinentalni šampionat u Poljskoj i Ukrajini održaće se od 8. juna do 1. jula.

(Tanjug)

Pogledajte još