Danas Svetski dan zaštite životne sredine

Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, Zelena inicijativa zajedno sa Agencijom za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda i sa Ekostar pakom danas će u 11.00 organizovati akciju "Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?".

Najavljeno je da će građani koji donesu 30 plastičnih flaša, 30 limenki ili tri kilograma starog papira, dobiti poklone u znaku ekološke kampanje "Pazi đubre".

Delegacija Evropske unije u Srbiji i Ministarstvo životne sredine organizuju program "Zeleni svet - Zelena Srbija" u Domu omladine u Beogradu radi promovisanja brige o životnoj sredini, kao jedne od osnovnih evropskih vrednosti.

Kako je najavljeno, u 10.00 će biti prezentirana Strategija u oblasti zaštite životne sredine (NEAS) i predstavljeni projekti koje je EU finansirala u toj oblasti.

Nakon 12.00 biće organizovana predstava za decu, ulaznica će biti jedna limenka, a u EU info cenru biće instalirana mašina za recikliranje tih "ulaznica".

Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila je 1972. godine Generalna skupština UN i od tada se obeležava u više od 100 zemalja.

BEOGRAD, 5. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još